Us volem parlar d’aquesta activitat que ens sembla molt interessant per aproximar-nos al coneixement de les revistes locals que es publiquen a Catalunya.
Finestres al territori és una activitat anual, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Biblioteca Pública de Tarragona amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que té l’objectiu de presentar articles destacats de les publicacions realitzades per diferents centres i instituts d’estudis locals i comarcals tant del Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre.
Els articles de les publicacions periòdiques són una de les principals eines dels centres d’estudis per a difondre les seves recerques i les notícies culturals del seu entorn. Així doncs, a través de la presentació d’una selecció d’articles, es crea un espai de debat entre autors, historiadors i públic que ajuda a difondre la reflexió i el treball de les revistes d’àmbit local.
Els centres a través de les revistes ens obren “finestres al territori” i des de fa uns quants anys també “finestres virtuals” ja que moltes d’aquestes publicacions també són actualment accessibles a text complet a RACO Revistes Catalanes amb Accés Obert .
Dijous 25 de febrer, a les 18:30h, podreu seguir la VIII mostra de revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2020 pel canal Youtube de l’IRMU.
Consulteu el programa:
Revista: La Resclosa 24. Centre d’Estudis del Gaià
Títol: “Les exposicions d’indumentària al Museu de la Vila (1974-1993) de Vila-rodona”, a càrrec de Rosa Figueras Martín.
Revista: Lo Floc 232. Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar
Títol: “Minyones en el món rural camptarragoní del primer terç del s. XIX”, a càrrec de Josep M. Grau i Pujol.
Revista: Aplec de treballs 38. Centre d’Estudis de la Conca de Barberà
Títol: “La professora Sofia Mata i l’art d’estimar el patrimoni, la documentació i la docència”, a càrrec d’Anna Isabel Serra Masdeu.
Revista: Miscel·lània CERE 30. Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre
Títol: “Proposta de model 3D interpretatiu de l’entrada a la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles (Tivissa, Ribera d’Ebre)”, a càrrec de Ramon Gironès Blanch.