May 31
Enfermepedia es una interesante enciclopedia en línea centrada en el mundo de la salud que ofrece información detallada sobre diferentes enfermedades, así como enlaces y otros recursos de interés. El sitio, y todos sus contenidos, se encuentran disponibles íntegramente en español.
Una de sus propuestas más interesantes es el primer menú lateral, donde podemos acceder a la lista de enfermedades organizadas por edades, género, partes del cuerpo, etc. También destacan otras secciones con enfermedades y síndromes poco comunes. Además, la web dispone de información útil sobre medicamentos, con un glosario y un listado de los mismos.
Enfermepedia dispone de foros y una amplia comunidad de usuarios, tratándose de una importante fuente de consulta y referencia en temas de salud y medicina. En ningún caso debe usarse para establecer diagnósticos, ni como sustituta de los profesionales de la medicina.
Nov 20
Us presentem aquests recurs gratuït gestionat per l´ editorial Elsevier en el qual podeu trobar informació científica de qualitat.
Els resultats de la cerca localitzen artícles, tesis, patents, legislació, pàgines web de societats científiques, etc. sempre que la font de informació sigui de qualitat i fiable.
Es poden fer cerques simples o avançades, permet limitar per àrees temàtiques, per tipus de document, per data, per tipus de font de informació, etc. Per tant es poden obtenir resultats molt ajustats a la demanda de informació.
Us deixem l´enllaç i esperem que us sigui de utilitat. Scirus
Feb 21
Aquesta és una pregunta que ens fan molts dels nostres professionals quan tenen que actualitzar la producció científica (articles) del seu curriculum (CV) per presentar-ho en convocatòries, acreditacions o avaluacions internes. En principi l´organisme que rebrà el CV haurà donat algunes instruccions respecte a aquest tema en les bases de la convocatòria, a la seva página web, etc. No obstant, en alguns casos no queda clar o simplement el CV no va a cap organisme.
Per un costat a l´ hora de classificar els artícles en un CV el més habitual és dividirlos en a) indexats i amb factor d´ impacte, b) indexats sense factor d´ impacte i c) no indexats. En alguns CV el a) i b) es posen junts i en altre tipus de CV ja no tenim que posar l´ apartat c).
Quan ens movem amb indicadors del Journal Citation Reports (JCR de la ISI Web of Knowledge) [accés restringit per IP] tot és més senzill doncs els seus índexs són molt utilizats i considerats mundialment. Els índexs més utilizats en CV del JCR és el factor d´ impacte (FI), el nombre de cites o el índex H. No obstant el Journal Citation Reports indexa en la seva majoria revistes en llengua anglesa.
Així que si publiquem en revistes espanyoles tenim que dirigirnos a altres organismes que realitzin aquestes tasques bibliomètriques, per exemple en ciències mèdiques tenim el Factor d´ impacte de revistes médiques espanyoles [CSIC. Universitat de València. Ministerio de Educación y Ciencia] pero només té els FI del 2001 al 2005, amb lo qual no està atualitzat. En canvi per ciències socials tenim el DICE (Difusión y Calidad Editorial de las Revistas Españolas de Humanidades y Ciencias Sociales y Jurídicas) rescolzat per ANECA entre altres i el IN-RECS (Índice de Impacto de Revistas Españolas de Ciencias Sociales).
A l´ hora d´ escollir l´ any del FI el més adequat és escollir el de l´any de la publicació de l´artícle. Es a dir, si l´ artícle és de l´ any 2007, el FI ha de ser el del 2007. Si estem posant articles d´ aquest any 2012 o inclus del 2011, com encara no tenim el FI d´aquests anys tindrem que posar l´ últim disponible en aquest cas el de 2010. No obstant ens podem trobar amb organismes que ens demanin expressament que posem el FI últim sense tenir en compte l´any de publicació.
Exemples d´ organismes d´ acreditació:
Aneca : guia de ayuda [Capítulo 8, página 17]
AQU: revistes científiques
Seguidors