Silvia Calvet Sílvia Calvet
Treballa amb organitzacions per a millorar l’experiència del client (i l’experiència interna). Es dedica a entendre problemes i a identificar necessitats i límits invisibles, per a definir estratègies, productes i serveis.
Li agrada aprendre, compartir i col·laborar; és fàcil coincidir amb ella en trobades professionals nacionals i internacionals. Se sent afortunada de tenir una professió que li permet millorar el món que ens envolta, projecte a projecte.
Silvia Calvet Enric Cobo
Cap del Servei de Coordinació General d’Arxius de la Subdirecció General d’Arxius i Gestió Documental del Departament de Cultura. Vocal de la Comissió d’Impuls del Pla Nacional de Fotografia i coordina diferent grups de treball relacionats amb la preservació, tractament i difusió del patrimoni documental i suport a les administracions en l’aplicació de polítiques de gestió documental, preservació digital i administració electrònica.
Llicenciat en Geografia i Història (UAB), amb l’especialitat de història moderna i contemporània, Graduat Superior en arxivística i gestió de documents, Postgrau de Gestió dels Documents Electrònics i Màster en Documentació Digital.
Carme Fenoll Carme Fenoll
Des del 2012 és la Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. És diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB i Llicenciada en Documentació per la UOC, i també ha obtingut dos postgraus en documentació i un màster en gestió cultural. També és tutora dels estudis de Documentació de la UOC.
Núria Ferran Núria Ferran
És professora al Departament de Ciències de la Informació i la Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) des de 2005. Llicenciada en Periodisme (UAB,1998) i en Documentació (UOC, 2003), Màster en Societat de la Informació (UOC-IN3, 2005).
Doctorat europeu al 2010 per la Universitat de Barcelona amb una estada de recerca a la Universitat de Sheffield (UK, 2009). Va començar la docència sent professora associada a la Facultat de Comunicació de la UAB al 2004 al 2008. Des del 2005 és professora de metodologies de recerca i tècniques per al disseny centrat en l’usuari. Ha estat directora d’Innovació a la UOC i adjunta al vicerectorat de recerca del 2011-13. Actualment és investigadora en el projecte sobre accés obert a la ciència (www.accesoabierto.net) en la línia de continguts educatius oberts i participació ciutadana a la ciència.


Ciro Llueca Ciro Llueca
És director de Biblioteca i Recursos d’Aprenentatge a la UOC, i anteriorment ha estat cap de Documentació a la Filmoteca de Catalunya, i coordinador del PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya) a la Biblioteca de Catalunya. Professor associat a la UB; col·laborador a la Universitat Pompeu Fabra; ha impartit xerrades i cursos a Espanya, Mèxic i Perú. Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB 1997); Llicenciat en Documentació i Postgraduat en Serveis d’Informació a les Organitzacions (UOC 2002); Màster en Documentació Digital (UPF 2004).

Julian Marquina Julián Marquina
Community Manager de Baratz-Servicios de Teledocumentación, gestión, comunicación y dinamización de las redes sociales y busqueda de nuevas líneas de comunicación y participación. Director de RecBib – Recursos Bibliotecarios y creador y fundador de las plataformas de blogs del sector de la Información y Documentación: BiblogTecarios e InfoTecarios. Conferenciante y profesor de temas relacionados con social media, community manager y las bibliotecas. Diplomado en Biblioteconomía y Documentación y licenciado en Documentación por la UC3M.

Mireia Ribera Mireia Ribera
Mireia Ribera és Doctora en Documentació i Enginyera informàtica. És professora del Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. El seu camp d’especialitat és l’accessibilitat digital. Ha estat membre del comitè científic dels congressos internacionals Interacción i DSAI.
Patricia Romera Patrícia Romera
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació. La seva trajectòria com a bibliotecària s’ha desenvolupat en biblioteques públiques.
Amb l’arribada de la crisi va decidir explorar noves formes de gestió d’informació i comunicació a l’entorn digital al web 2.0.
Reconvertida a emprenedora ha decidit aplicar els seus coneixements en un projecte emprenedor propi que es diu ‘Mimatuimagen’, i combina tasques de representant artística a ‘Representamos Actores’ i productora a ‘Mimamos Producciones’.

Andreu Sulé Duesa Andreu Sulé Duesa
Professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB) des de 1998. Membre del Grup de Recerca consolidat “Cultura i continguts digitals: aspectes documentals, polítics i econòmics”, coordina una línia d’investigació orientada a l’anàlisi de l’aplicació de tecnologies del Web semàntic en col·leccions digitals de biblioteques, arxius i museus. El seu camp de docència abasta l’organització d’informació i el disseny de sistemes de recuperació.

Cristobal Urbano Cristóbal Urbano
Professor titular de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB), centre del qual ha estat degà entre 2005 i 2011. Director de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura de la UB, és també membre del grup de investigació consolidat “i-Viu: informació, valor i ús” (2014 SGR 594). El seu camp de docència abasta els recursos i serveis d’informació, la gestió de col·leccions i les mètriques d’ús de recursos-e.
Laia Ventura Laia Ventura
És Llicenciada en Documentació (UB) i Diplomada per Biblioteconomia i Documentació (UB). Directora de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar. Juntament amb Nati Calvo, des del 2013, coordina el grup de treball BibBotó, de biblioteques infantils i juvenils (COBDC). Forma part de l’equip de crítics de la revista Faristol (ClijCAT). Realitza formacions o xerrades entorn a la literatura infantil i juvenil i assessoraments per a biblioteques escolars. Amant del teatre, del mar i mare.