Month: febrer 2016

La força dels Grups de Treball del COBDC

El GT de Documentació Audiovisual prepara una taula rodona anomenada “Plataformes audiovisuals i relació amb els usuaris” sobre l’aparició d’aquestes plataformes i com es gestiona la relació amb els usuaris. Per això, tres panelistes exposaran tres projectes diferents: Jaume Ripoll, director Editorial i Desenvolupament de Filmin, el portal de referència del cinema independent a Espanya amb més de 800.000 visitants al mes; Frederic Font, principal responsable i desenvolupador de Freesound i de la API de Freesound, plataforma d’intercanvi de so online i Carlos Gonzalo, professor de comunicació online de la Universitat Pompeu Fabra. La moderació estarà al càrrec de María Farràs del CCCLab i la conducció, Neus Carbonell membre del Grup de Treball. La seva sessió és el dia 4 de març de 11.30 a 13.00 hores a la sala Jacint Verdaguer.

Amb el títol “Bibliotecaris de cinema: som el que hem vist”, el GT de Biblioteques i Cinema proposaran pautes per tal de realitzar prescripcions en cinema, tenint en compte la nostra pròpia subjectivitat com a consumidors de cinema. Glòria Massana i Jaume Felipe, membres del grup i coresponsables de la tria de cinema de la “Bibliografia selectiva de novetats” realitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, són els participants d’aquesta sessió, que tindrà lloc el dia 3 de març de 11.30 a 12.30 hores a la sala Pompeu Fabra.

Una taula rodona anomenada “Els límits de l’humor gràfic” reflexionarà sobre els temps difícils que està patint l’humor darrerament donats alguns esdeveniments importants en la vida política – social, tant nacional com internacional, com a proposta del GT de Biblioteques i Còmic. Els convidats a aquesta interessant reflexió són el periodista i dibuixant lleidatà Alfonso López; l’editor d’Amaníaco, Jordi Coll i L’AVI, guionista, humorista i il·lustrador barceloní. La sessió està programada pel dia 4 de març a les 11.30 hores a la sala Pompeu Fabra, i serà moderada per Jaume Vilarrubí, coordinador del grup de treball.

El GT de Gestió Documental col·laborarà amb la sessió “Governança de la informació”, una reflexió sobre cap a on es dirigeix la gestió documental, la importància de la intel·ligència empresarial en el marc de la governança de la informació i la transparència i l’accés obert a la informació. Els tres participants són Jordi Serra, director del Màster de Gestió Documental i Informació en les Empreses de la UB; Montserrat Garcia Alsina, professora d’Informació i Documentació i directora acadèmica del postgrau Implantació de projectes de gestió de documents electrònics de la UOC; i, Joan Soler, director de l’Arxiu Històric de Terrassa i president de l’Associació d’Arxivers. El dia 4 de març a les 9 hores a la sala Jacint Verdaguer és aquesta sessió moderada per José Alberto Alonso, membre del grup de treball.

Per finalitzar, el GT de Publicacions en Sèrie tindran un pòster exposat a l’Entrada de Carruatges en commemoració del seu cinquè aniversari com a grup de treball.

jornades2016@cobdc.org
#14JCID

Els col·laboradors de les Jornades

Queda poc més d’una setmana per la celebració de les 14es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació i com a cada edició tenim un espai reservat per a les empreses i institucions del sector.

Des d’aquí volem agrair de tot cor la col·laboració de les empreses i institucions que ens han fet confiança un any més amb la seva  participació en les Jornades. Una participació importantíssima per fer possibles les Jornades i per prendre el pols també a la professió des del punt de vista de les entitats i les empreses tant públiques com privades.

Enguany, comptem amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Fesabid, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya. També col·laboren amb les Jornades: Digitalia, Nubilum, Infobibliotecas, MasMedios, Llibreria Laie, Caixa d’Enginyers i Banc de Sabadell.

jornades2016@cobdc.org
#14JCID

Informació pràctica per les Jornades

Ara que ja t’has inscrit, que ja has mirat el programa i que fins i tot saps a quines sessions assistiràs potser et preguntes on aparcaràs el cotxe?,  com s’arriba fins l’Ateneu Barcelonès?, o on puc dinar els dies de les Jornades?

En relació al dinar t’ho posem fàcil, aquí tens una llista amb una selecció de restaurants que trobaràs als voltants de l’Ateneu.

Si véns amb transport públic, a la parada de la plaça Catalunya hi arriben la Línia 1 i 2 del metro, totes les línies de Ferrocarrils de la Generalitat i la majoria de trens de Rodalies de Renfe. A la mateixa zona també hi paren autobusos urbans i interurbans.

Si prefereixes venir amb cotxe, et mostrem un mapa amb els aparcaments que hi ha a prop del lloc de celebració de les Jornades.

Ens veiem a les Jornades!

jornades2016@cobdc.org
#14JCID

Gràcies a tots i totes: aforament complet!

A més de quinze dies per celebrar les 14es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació hem cobert l’aforament d’assistència, gràcies per la vostra confiança i les vostres ganes per participar-hi.

Per qualsevol dubte o més informació, escriu-nos a jornades2016@cobdc.org.

Aprofitem per convidar-te a seguir el twitter del Col·legi (@cobdc) on podràs estar al dia de totes les novetats i els detalls de les Jornades.

Ens posem en marxa!

Queden 10 dies per poder inscriure’s amb descompte a les 14es jornades

Ja queden menys d’un mes per les Jornades del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, durant els dies 3 i 4 març de 2016 a la seu de l’Ateneu Barcelonès. Consulta el programa complet de les 14es Jornades per conèixer les sessions i activitats, així com els ponents participants.

Recorda que si fas la teva inscripció abans del 15 de febrer, gaudiràs de descomptes i preus especials. Aprofita ara per realitzar la teva inscripció a la botiga del COBDC!

Les 14es Jornades volen continuar essent el punt de trobada i de referència per tots els professionals de la informació, la documentació i les biblioteques, no deixis passar l’esdeveniment més important de l’any!

Te les perdràs?

jornades2016@cobdc.org
#14JCID

© 2018

By Anders NorenUp ↑